مجموعه عکس « دگرگونی در اومو »
عکاس : Fausto Podavini
اتیوپی در میانه یک رونق اقتصادی، با رشد متوسطی نزدیک به ۱۰.۵ درصد در سال است که تقریبا دو برابر متوسط منطقه محسوب می شود. یکی از این نواحی که بیش از سایر مناطق از وضعیت یادشده بهره مند شد؛ دره اومو است.
دره ای با تنوع گیاهی فوق العاده که در مسیر رود اومو واقع است. این رود در مناطق کوهستانی شیوای مرکزی جریان دارد و به دریاچه ترکانا (Turkana) در مرز با کنیا می ریزد.
نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر از هشت قومیت مختلف در دره امو زندگی می کنند. همچنین ۳۰۰ هزار نفر دیگر در اطراف دریاچه ترکانا ساکن هستند. بسیاری برای تامین امنیت غذایی خود به رودخانه و منابع حاصل از آن وابسته اند. منابعی مانند ماهی موجود در رودخانه و دریاچه، محصولات کشاورزی و علفزارهای پدید آمده در خاک حاصلخیز انباشت شده توسط سیل های طبیعی سالانه است.
سد جایب ۳ (Gibe III Dam) با ارتفاعی معادل ۲۴۳ متر، بلندترین در آفریقا به شمار می رود و حدود هزار و ۸۰۰ مگا وات انرژی برق آبی تولید می کند. این سد دو منظوره با هدف تامین انرژی برای اقتصاد رو به رشد منطقه، اهداف صادراتی و ایجاد یک سیستم آبیاری برای تولید محصولات کشاورزی دارای ارزش افزوده بالا ساخته شد.
همچنین گفته شد که سد یادشده می تواند به جاذبه ای توریستی تبدیل شود و منافعی اقتصادی-اجتماعی به همراه بیاورد. هر دو دولت کنیا و اتیوپی از ساخت سد حمایت کردند و ادعاهای مطرح شده مبنی بر تاثیرات مخرب زیست محیطی ناشی از آن را به چالش کشیدند.
اما منتقدان به آثار منفی این پروژه مانند توقف سیل های طبیعی، کاهش تنوع زیست محیطی، کاهش سطح آب دریاچه ترکانا و جابه جایی مردم سنتی و بومی ای که برای قرن های متمادی با ظرافت تمام در هماهنگی با محیط طبیعی اطراف خود زیسته اند؛ اشاره می کنند.