مجموعه عکس “ تجارت زباله های خطرناک ”
عکاس : José Ferreira
محیط زیست _ تجارت زباله های خطرناک تا حدی پیشرفت کرده است که برخی بنادر اروپایی مانند بندر روتردام به یکی از مهمترین مراکز داد و ستد این زباله ها و مسیری برای فرستادن آنها به کشورهایی مانند چین، اندونزی، هند، مصر و کشورهای فقیر آفریقایی تبدیل شده است.
در آفریقا غنا، سومالی و نیجریه و جنوب موزامبیک از مهمترین مناطقی هستند که به زباله دانی کشورهای صنعتی تبدیل شده اند. این شغالها به مردم این کشور (محیط زیست) آسیب فراوان زده و در برخی مواقع به بحران های بزرگی منجر می شود.
بحران ابیجان در ساحل عاج در سال ۲۰۰۶ و نیز هلاک شدن عده ای از مردم هند در ماجرای موسوم به بحران گاز بوپال که در اثر آلودگی آب های زیرزمینی با مواد شیمیایی رخ داد نمونه هایی از این دست هستند.
با وجود آگاهی کارشناسان و سیاست مداران این کشورها از شدت آسیب رسانی زباله های خطرناک به محیط زیست و افراد، هم اکنون صادرات غیرقانونی زباله ها به کشورهای فقیر به یک تجارت بین المللی گسترده و رو به رشد تبدیل شده است.
آمریکا هر ساله صدها هزار تن از زباله های خطرناک خود را به کشورهای دیگر صادر می کند.
مقدار بسیار بیشتری از مقادیر اعلام شده نیز به صورت قاچاق و از مسیرهای غیر قانونی از این کشور خارج می شود که تا ۵۰ درصد مقادیر اعلام شده نیز برآورد می شود.
آمریکا همچنین تا هشتاد درصد آشغالهای که به آنها اقلام دست دوم الکترونیکی نام داده است را نیز از محدوده سرزمینی خود خارج می کند.
مجموعه عکس « تجارت زباله های خطرناک » اثر عکاس شناخته شده « José Ferreira » را مشاهده میکنیم.
بیشتر بخوانید