گزارش تصویری / کوره های اجر پزی سنتی

عکاس : جلال سامع سردرودی

گزارش تصویری / کوره های اجر پزی سنتیReviewed by محمدرضا طائب on Oct 19Rating:
کوره ها اجر پزی سنتی در کنار جاده روستا های کجوار و باغ معروف تبریز احداث شده اند . خاک مورد استفاده در کوره های اجر پزی معمولا رس بوده و از محوطه همان کوره ها تامین میشد کارگران معمولا روستاییان و یا مهاجران فصلی از شهرستانها و شهر های مجاور و کردنشین اند و معمولا قشر جوان و یا نوجوانانند. سوخت مورد استفاده در کوره های اجر پزی مازوت یا نفت سیاه است . در کنار کوره ها و تقریبا کمی دور تر از انها میله و دود کش هایی احداث شده که کار مکش دود و یا بخارهای ناشی از سوخت و رطوبت اجر ها را به بیرون هدایت میکند و تقریبا ۳۰ متر ارتفاع دارد . در سالهای اخیر با افزایش الاینده هایی جویی در کلانشهر ها سازمان محیط زیست از فعالیت اجر پزی ها ممانعت کرده و به فراموشی سپرده شده و متروک مانده اند و کم کم به تاریخ پیوسته اند .
کلاسهای عکاسی باشگاه عکاسان جوان

نوشته های مشابه